Mescid-i Aksa için Basın Açıklaması
08.08.2017
Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırıların artması üzerine Trabzon İHH olarak Trabzon'da ki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte İskenderpaşa Camii önünde Basın Açıklaması yaptık.

1948 yılında işgal ile başlayan ve Filistin topraklarının tamamını işgal etmek üzere devam eden İsrail politikası bir taraftan öldürme bir taraftan çocuklar dahil hapsetme, ev ve işyerlerine el koyarak Yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle hedefine ulaşmaya çalışmaktadır. 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, Mescid’in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır.
Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerin yerleştirilmesi, Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında Kudüs’te yaşayan Filistinliler tüm bu olanlara karşı tepki göstermişlerdir. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dâhil birçok kişi yaralanmıştır. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırılar da devam etmektedir.
Türkiye’den çağrı yapıyoruz;
-Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır.
-Gazze ve Filistin’e uygulanan abluka ve ambargo kalkmalıdır.
-İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir.
-Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır.
-Bizler; Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması ve Kudüs’ün tamamen özgür olması için buradan haykırıyoruz.
Ey Müslümanlar bu mesele sadece Filistin meselesi değil, tüm ümmetin meselesidir. Ümmet olarak İşgaci Siyonistlere karşı gücümüzün yettiği olanaklar çerçevesinde tepki vermeye çağırıyoruz.
Al-i İmran Suresi / 12 : “De ki: Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz!”

KATILAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZ
1-TRABZON GENÇ İHH
2-GENÇ HAREKET
3-İLİM YOLCULARI DERNEĞİ
4-TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI
5-MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ
6-YAVUZ SELİM VAKFI
7-GENÇ MEMUR-SEN
8-GENÇ MÜSİAD
9-KULDER
10-ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ
11-GENÇ ENSAR BİRLİĞİ
12-İYİ NESİL KARDEŞLİK DERNEĞİ
13-AGD
14-TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ
15-CİHANNÜMA
16-ÖZGÜRDER TRABZON GİRİŞİMİ
17-İLİM YAYMA CEMİYETİ

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği © 2017. Tüm Hakları Saklıdır.